Organizatii non profit

Cu siguranta ca ai auzit despre ONG-uri, Asociatii sau Fundatii dar nu stii exact care este procedura de infiintare si functionare a unor astfel de entitati.

Asociatiile non profit sunt constituite de catre minim 3 membrii fondatori in vederea desfasurarii unor activitati de interes general, comunitar sau in interesul lor personal, nepatrimonial. Patrimoniul unei asociatii se ridica la valoarea unui salariu minim brut pe economie iar conducerea acesteia este realizata de Adunarea Generala.

Fundatiile in schimb, pot fi constituite si de catre o singura persoana iar scopul acestora nu poate fi niciodata unul de natura personala. Patrimoniul fundatiei este de minim 100 de salarii minim brute pe pe conomie iar conducerea este realizata de catre Consiliul Director.

Atat Asociatiile cat si Fundatiile pot fi recunoscute ca fiind de utilitate publica, beneficiind de avantaje si facilitati din partea autoritatilor publice.

In prezent, asociatiile si fundatiile pot accesa fonduri europene mult mai usor decat o companie .

Echipa noastra iti sta la dispozitie cu toate informatiile de care tu ai nevoie si se ocupa indeaproape de procesul de infiintare a unei asociatii sau fundatii precum si de documentatia necesara in vederea obtinerii statutului de utilitate publica.

Iar daca pe parcursul existentei unei astfel de organizatii intervin modificari cu privire la sediu, componenta organelor de conducere sau a membrilor, specialistii nostrii iti sunt alaturi si se ocupa de inregistrarea oricaror modificari in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor.